FORGOT YOUR DETAILS?

Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Η Συμβουλευτική είναι μια διαδικασία αλληλεπίδρασης μεταξύ του Συμβούλου και του ατόμου ή των ατόμων που απευθύνονται σε αυτόν. Η διαδικασία αυτή προσεγγίζει θέματα κοινωνικά, συναισθηματικά, πολιτισμικά, επαγγελματικά, κοινωνικοοικομικά κλπ. Ειδικότερα η Συμβουλευτική Γονέων έχει σκοπό την υποστήριξη των γονέων στον γονεϊκό τους  ρόλο. Στοχεύει στην κατανόηση των αναγκών της οικογένειας και του παιδιού, την ευαισθητοποίηση και την καθοδήγηση τους ώστε να αναπτύξουν μία πιο λειτουργική σχέση και επικοινωνία μαζί του και να σταθούν αρωγοί στην αποτελεσματική διαπαιδαγώγηση και στην ολιστική ανάπτυξη του.

Συγκεκριμένα στις περιπτώσεις που το παιδί βρίσκεται σε ατομική ψυχοθεραπεία, η συμβουλευτική γονέων κρίνεται απαραίτητη. Είναι σημαντικό να υπάρχει κοινή και ταυτόχρονη προσπάθεια για αλλαγή αναφορικά με την ψυχοσυναισθηματική κατάσταση του παιδιού.

Σε άλλες περιπτώσεις η Συμβουλευτική Γονέων μπορεί να λάβει χώρα και να είναι αποτελεσματική, χωρίς τη συμμετοχή του παιδιού/ εφήβου. Αφού τα μέλη του οικογενειακού συστήματος βρίσκονται σε μία συνεχή αλληλεπίδραση, καθώς “αλλάζουν οι γονείς” , “αλλάζει και το παιδί”.

 

Η ψυχοθεραπεία είναι μια μορφή θεραπευτικής παρέμβασης για την αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας. Αποτελείται από τακτικές συνεδρίες με εκπαιδευμένο ψυχοθεραπευτή. Το χρονικό διάστημα της παρέμβασης εξαρτάται από το αίτημα και το πρόβλημα καθώς και την δυσλειτουργικότητα, την ένταση, την διάρκεια και την συχνότητα που αυτό έχει στην ζωή του ατόμου.

Συνήθη συμπτώματα μπορεί να είναι:

  • Το γενικευμένο άγχος
  • Φοβίες
  • Κατάθλιψη
  • Προβλήματα πρόσληψης τροφής
  • Καταναγκασμοί κλπ

Η ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων έχει σκοπό την αξιολόγηση και την θεραπευτική παρέμβαση μεγάλου εύρους ψυχολογικών δυσκολιών που συναντώνται κατα τη διάρκεια όλων των αναπτυξιακών σταδίων της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.  Το άγχος, οι φοβίες, η κατάθλιψη, προβλήματα συμπεριφοράς, οι τραυματικές εμπειρίες, η κακοποίηση και πολλά ακόμη είναι μερικές από τις δυσκολίες που συναντάμε στην παιδική και εφηβική ηλικία.

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

& ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

TOP