FORGOT YOUR DETAILS?

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ολοκληρωμένα προγράμματα θεραπείας και αποκατάστασης

Η Εργοθεραπεία, είναι η επιστήμη που χρησιμοποιεί δραστηριότητες με σκοπό και νόημα για το άτομο, προκειμένου να επιτύχει την ανεξάρτητη λειτουργικότητα και την κατά το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής σε βασικούς τομείς της ζωής του,  όπως η αυτοφροντίδα, η εργασία, η παραγωγικότητα καθώς και η διαχείριση του ελεύθερου χρόνου και η κοινωνική αλληλεπίδραση.

Η Εργοθεραπεία ασχολείται με όλες τι ηλικιακές ομάδες και αφού αρχικά γίνει μία βασική εκτίμηση- αξιολόγηση σε βασικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, επεμβαίνει σε τομείς όπως:

Αδρή κινητικότητα: Βασικές κινητικές δεξιότητες που περιλαμβάνουν τις κινήσεις των άνω και κάτω άκρων καθώς και του κορμού.

Λεπτή κινητικότητα: Η λεπτή κινητικότητα αφορά την χρήση και την επιδεξιότητα των δακτύλων κατά την σύλληψη μικρών αντικειμένων όπως χάντρες, ενσφηνώματα, μικρά αντικείμενα συνολικά.

Αισθητηριακή ολοκλήρωση: Η αισθητηριακή ολοκλήρωση, αφορά την ρύθμιση σε βασικά αισθητήρια συστήματα όπως η ιδιοδεκτικότητα, η αιθουσαία επεξεργασία, τα ακουστικά ερεθίσματα, τα οπτικά ερεθίσματα, τα οσφρητικά ερεθίσματα καθώς και τα απτικά ερεθίσματα και τα ερεθίσματα της γεύσης. Η ρύθμιση σε όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητη για να μπορέσει το άτομο να διαχειριστεί καταστάσεις της καθημερινότητας και να εμπλακεί αποτελεσματικά σε θεραπευτικό πρόγραμμα.

Γραφοκινητικές δεξιότητες: Η σωστή χρήση και σύλληψη του μολυβιού με βάση τα ηλικιακά ορόσημα. Επίσης η σωστή χρήση και σύλληψη του ψαλιδιού.

Συγκέντρωση και διάρκεια προσοχής: Εδώ περιλαμβάνονται δραστηριότητες που αφορούν την συγκέντρωση και την αντοχή του ατόμου σε ένα δομημένο πρόγραμμα με διάρκεια.

Μνήμη: Εδώ περιλαμβάνονται δραστηριότητες οπτικής και ακουστικής μνήμης που προάγουν την καλύτερη λειτουργικότητα της μακρόχρονης και βραχύχρονης μνήμης.

Γνωστικές και αντιλητικές δεξιότητες: Εδώ περιλαμβάνονται βασικές οπτικό-αντιληπτικές δεξιότητες, δεξιότητες αρίθμησης, δεξιότητες επεξεργασίας, δεξιότητες σχεδιασμού, διάκρισης και κατηγοριοποίησης. Όλα τα παραπάνω παίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη των μαθησιακών δεξιοτήτων του ατόμου και την επίτευξη ακαδημαικών στόχων.

Αυτοφροντίδα και δραστηριότητες καθημερινής ζωής: Εδώ περιλαμβάνονται βασικές δεξιότητες που αφορούν την συντήρηση και την επιβίωση του ατόμου, όπως η σίτιση, η υγιεινή, η ένδυση και η απόδυση καθώς και ο έλεγχος των σφιγκτήρων.

Παραγωγικότητα: Η παραγωγικότητα αφορά τις προσαρμογές που μπορούν να γίνουν σε σχέση με την εργασία του ατόμου ή το ίδιο το άτομο ή τις δεξιότητες του ατόμου σε σχέση με τον χώρο εργασίας του ή τις ακαδημαικές σπουδές του.

Ελεύθερος χρόνος: Εδώ περιλαμβάνεται η διαχείριση του ελεύθερου χρόνου με βάση τα ενδιαφέροντα και τις ιδαίτερες προτιμήσεις του ατόμου.

Κοινωνικές δεξιότητες: Οι βασικές κοινωνικές δεξιότητες που θα βοηθήσουν το άτομο να εμπλέκεται  και  να επικοινωνεί αποτελεσματικά με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

& ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

TOP